A Moly és én

Szeptemberben lesz 2 éve, hogy regisztráltam a moly.hu-n, és ezáltal magam is egy picike részévé váltam a magyar könyvmolyok által szerkesztett közösségi oldalnak. Eleinte nem voltam rendszeres látogató, de most már nincs olyan nap, hogy ne jelentkeznék be, és ne töltenék bent pár percet a az üzeneteim vagy a legfrissebb blogbejegyzések, karcok, könyvek, aktuális olvasások böngészésével.

Emlékszem, tavaly ilyenkor az töltötte ki a szabadidőm egy részét, hogy megpróbáltam minden otthoni könyvet összegyűjteni a moly által felkínált magánkönyvtár funkcióba. Igazából nem azt élveztem, hogy egyre csak nőtt és nőtt a szám (jelezve könyvvásárlási mániámat), hanem az tetszett, hogyha valamit még nem tárolt az adatbázis, akkor azt én, mint egyszerű tag vihettem fel, így kiélhettem képszerkesztési hajlamaimat és a talált rosszabbnál rosszabb minőségű könyvborítókat elfogadható kinézetűvé varázsolhattam. Néha még most is szoktam hibásan felvitt borítókat retusálni, de annyira nem jellemző már.

Valójában én a közösségi életben nem veszek részt szervesen, mert általában csendesen meghúzom magam, és nagyon ritkán reagálok karcokra, vagy aktuális témákra, de mindig átfutom őket. A különféle eseményeken sem szoktam általában részt venni, tehát Az olvasás 7 hete majdhogynem kivételnek számít. A molyos életem tulajdonképpen csak arra korlátozódik, hogy bejelölöm az aktuális olvasmányomat, vagy megnézem, hogy egy éppen kiszemelt könyvről milyen értékelések, vélemények születtek, és ezáltal eldöntöm, hogy tényleg el akarom-e olvasni.

Számomra a legjobban a könyvek cserélgetésének lehetősége tetsik más molyokkal. Ily módon szabadultam meg már sok-sok olyan olvasnivalótól, amit megbántam, hogy beszereztem. Az első cserémet egyébként Nikivel bonyolítottam, és azóta is állandó kapcsolatban vagyunk egymással, aminek nagyon örülök. :)

Mindent összevetve, még ha nem is vagyok túlzottan aktív felhasználója a moly közösségnek, akkor is moly vagyok, és szeretek moly lenni! :) Te már regisztráltál? Mert ha még nem, akkor mindenképpen ott a helyed!

  1. avatar

    Moly hozzászólása
    Válasz 2011. 08. 01. 15:02

    Köszönjük! Smile

Szólj hozzá te is!

Hozzászólás írásához lehetőséged van egy külső szolgáltatás felhasználójaként belépni, amennyiben rendelkezel ilyennel. Ha nincs fiókod egyik szolgáltatásnál sem, akkor töltsd ki a lentebbi mezőket.


A * -al megjelölt mezők kitöltése kötekező!