Anne Rice: Pandora, a vámpír

A Vámpírkrónikák, A Csontok Szolgálója és A Múmia világhírű írója ismét a vámpírok világába kalauzol bennünket. Új regényének főhőse Pandora, a vámpír- istennő, aki két évezred távlatából meséli el halandó, majd halhatatlan sorsát. Miközben Pandora a kelta Mariusszal, a legősibb vámpírok őrzőjével rója az évszázadokat, történelmi korok és helyszínek kaleidoszkópja tárul szemünk elé: Augustus császár Rómája, a hellenisztikus Antiokheia és a Közel-Kelet pezsgő birodalma, majd az első keresztények világa . Az élettől lüktető helyszínek jól ellenpontozzák a halhatatlanság mérhetetlen magányát, melyet a vámpíroknak újra és újra meg kell élniük, amíg az idő szele mai világunk nyüzsgésébe nem sodorja őket…

Gondoltam végre egy jó kis vámpíros: Róma, Közel-Kelet, Anne Rice, olyan csábító volt, úgy örültem, amikor bent volt a könyvtárban.  Most pedig elolvasatlanul viszem majd vissza, mert 30 oldal után feladtam. Nem tetszett, nem kötött le, elaludtam rajta (beesett az ágy mögé, szívem szerint ki sem vettem volna onnan).

Lehet, hogy az írónőnek jó könyvei vannak, de nekem nem jön be a stílusa, úgyhogy most egy jó darabig nem fogok próbálkozni vele. Hiába csábítanak a könyvei szép borítói, hiába szeretem az Interjú a vámpírralt filmben, nem tervezem, hogy bármi mást a kezembe vegyek tőle.

Légy te az első hozzászóló!

Hozzászólás írásához lehetőséged van egy külső szolgáltatás felhasználójaként belépni, amennyiben rendelkezel ilyennel. Ha nincs fiókod egyik szolgáltatásnál sem, akkor töltsd ki a lentebbi mezőket.


A * -al megjelölt mezők kitöltése kötekező!