Maeve Binchy: A vérbükk

Az írországi Shancarring nevű falucska iskolájának udvarán egy hatalmas, öreg vérbükk áll, annak kérgébe vésik bele a nevüket és az álmaikat azok a gyerekek, akik ágai alatt felcseperednek. Ki gazdag, ki szegény, de mindannyiuk jellemét az iskola és a közösség formálja, s szülőhelyük mindannyiuk számára különleges élményeket tartogat – olyanokat is, amelyekről soha senkinek nem mesélhetnek. Maddy Ross, a kisegítő tanítónő rajtuk tartja ugyan a szemét, az iskolán kívül azonban éppen az ő tekintete kalandozik arrafelé, ahová nem volna szabad. Azt gondolhatnánk, hogy egy kis porfészekben megöli az unalom az embert – hiszen mi történhet a Ryan-féle Kereskedelmi Szállóban vagy a Nellie Dunn boltjában, és pláne Gunn atya templomában? -, de ha lehántjuk a külső rétegeket, egészen különleges, mindenképpen egyéni, sőt néha rejtélyes sorsok tárulnak fel előttünk.
Maeve Binchy, a nálunk is kedvelt, nagy mesélő ezúttal is lebilincselően izgalmas és megható emberi történeteket nyújt át nekünk.

Könyvtári könyv, és ülök rajta már egy ideje, úgyhogy azt hiszem vissza fogom vinni. Nem érzek különösebb késztetést arra, hogy elolvassam. Azért kölcsönöztem ki, hogy elmondhassam Maeve Binchy is szerepel azok között, akiktől már a kezembe vettem valamit, de annyi más könyvem van most, hogy ennek az elolvasását eltolom későbbre.

(Meg lehet ez a Gunn atyás szál is kicsit elriaszt, mert ez azt jelenti, hogy biztosan lesz benne ilyen-olyan módon valamiféle “Istenes” rész.)

Most látom Bookline-on, hogy csak 3,3-ra értékelték, ami persze nem jelent semmit, de kicsit ez is afelé húz, hogy akkor ezt most passzoljam be.

Légy te az első hozzászóló!

Hozzászólás írásához lehetőséged van egy külső szolgáltatás felhasználójaként belépni, amennyiben rendelkezel ilyennel. Ha nincs fiókod egyik szolgáltatásnál sem, akkor töltsd ki a lentebbi mezőket.


A * -al megjelölt mezők kitöltése kötekező!