Linda Fairstein: Végveszélyben

Manhattan szexuális bűncselekményekre szakosodott ügyésze a reggeli újság megdöbbentő szalagcímére mered, amely a saját halálhíréről tudósít. De Alexandra Cooper helyettes államügyész nagyon is éleben van. Az a hulla, amelyet Alexandra Martha’s Vineyard-i házához vezető elhagyott úton talált a rendőrség, Isabella Lascar, a világhírű hollywoodi filmcsillag holtteste. Isabella kölcsönkérte Alex házát egy hétvégére. A rendőrség egy Cooper néven bérelt autóban találta meg az Alexhez hasonlóan magas, karcsú nő hulláját; nem volt nála semmilyen személyazonosító irat, az arcát pedig összeroncsolta a lövés, amely végzett vele.
Amikor Alexandra elmondja a rendőrségen, hogy ki az áldozat, két szálon idul meg a nyomozás.
Egyfelelől – Alexandra nemi erőszaktevőket és fanatikus őrülteket juttat börtönbe munkája során, mégpedig igen sikeresen. Olyannyira sikeresen, hogy az életére törő lehetséges gyanúsítottak listája rémületesen hosszú.
Másfelől – Isabellát korábban sokat zaklatta egy megszállott rajongója, és a sztár kivételes népszerűsége miatt az ő esetében is éppolyan hosszú a gyanúsítottak listája.
A szerző, Linda Fairtsein helyettes államügyész, New Yorkban és Amerika-szerte elismert szakértője a szexuális bűncselekményeknek és a családon belüli erőszaknak. Az utóbbi két évtized során kivívta a “New York város egyik legkeményebb bűnüldözője” címet. Manhattanben él férjével.